Οροί και κρέμες προσώπου

Οροί και κρέμες προσώπου

  Φίλες και φίλοι της LaVieNaturelle,στο συγκεκριμένο θέμα θα ασχοληθούμε με κάποια φλέγοντα ζητήματα της κοσμητολογίας: Οροί, κρέμες και οι μεταξύ τους διαφορές.

  Με την πάροδο των χρόνων και την εξέλιξη επιστήμης και τεχνολογίας η κοσμητολογία εξελίχθηκε εξίσου και αυτή. Έτσι στην γκάμα των προϊόντων περιποίησης του δέρματος προστέθηκαν και άλλα καλλυντικά με διαφορετικές δράσεις και υφές από αυτά που γνωρίζαμε στο παρελθόν.

  Οι γνωστές σε όλους μας πλέον κρέμες εξελίχθηκαν και αυτές με τη σειρά τους και οι δράσεις τους έγιναν πολύ περισσότερες από αυτές της απλής ενυδάτωσης. Διαφοροποιήθηκαν και οι υφές τους φυσικά και δεν έμειναν στην παλιά μία και μοναδική μορφή τους ,καθώς πλέον η κάθε κρέμα διατίθεται σε διάφορες υφές.

  Πέραν όμως από τις κρέμες πλέον στη ζωή και στη skincare ρουτίνα μας έχουν μπει και οι οροί ή αλλιώς serums. Όσο αυξάνονται τα προϊόντα είναι λογικό να μας δημιουργούνται και απορίες σχετικά με: την υφή, τη δράση, τη σύσταση, τη λειτουργία και τη χρήση τους.

  Οι οροί, λοιπόν, παρουσιάζουν κάποιες βασικές ομοιότητες με τις κρέμες, αλλά και κάποιες βασικές διαφορές.

  Καταρχάς, οι οροί έχουν μία υφή πολύ πιο λεπτόρρευστη από αυτή που έχουν οι κρέμες κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να εισχωρούν στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας και να μην μένουν μόνο στην επιφάνεια. Πολύ οροί μάλιστα έχουν τόσο λεπτόρρευστη υφή που μοιάζει με νερό!

  Η δεύτερη και πιο σημαντική τους διαφορά από τις κρέμες αφορά στη δράση των συστατικών τους. Οι οροί λόγω της φύσης της κατασκευής τους είναι προϊόντα τα οποία περιέχουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες δραστικών ουσιών ,σε σχέση με τις κρέμες. Είναι αρκετά πιο συμπυκνωμένα προϊόντα από τις κρέμες και αυτό τους βοηθά να δρουν σε βάθος.

  Τρίτη και τελευταία ουσιαστική διαφορά των ορών από τις κρέμες είναι πως οι οροί είναι πολύ εξειδικευμένα προϊόντα με ιδιαίτερα στοχευμένη δράση. Υπάρχουν δηλαδή στην αγορά οροί, οι οποίοι βοηθούν σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως: ενυδάτωση, αντιγήρανση, λάμψη, προστασία από τους ρύπους, κατά των πανάδων κλπ..

  Πλέον και λόγω της μεγάλης εξειδίκευσης των ορών οι οροί μπορούν να φορεθούν σε κάθε ηλικία, ανάλογα πάντα με το πρόβλημα και τον τύπο της επιδερμίδας.

  Στη χρήση τους θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, διότι ο λάθος τρόπος χρήσης ή ο συνδυασμός πολλών και διαφορετικών ορών μπορεί να επιφέρει και τα λάθος αποτελέσματα.

  Ένα χρήσιμο tip για την εφαρμογή των ορών είναι πως πρέπει πάντα να απλώνονται ως πρώτο βήμα μετά τον καθαρισμό και φυσικά από πάνω να ‘’κλειδώνουν’’ με μία κρέμα, γιατί χωρίς την κρέμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

  Να θυμάστε πάντα πως η κρέμα είναι η πρώτη και βασική ανάγκη του προσώπου σας ,για αυτό δεν πρέπει να την παραλείπετε για κανέναν ορό. Εάν η κρέμα σας δεν σας καλύπτει ,τότε προχωράτε στην προσθήκη εξειδικευμένου ορού.

  Να μην διστάζετε ποτέ να ζητάτε τη συμβουλή των ειδικών, το δέρμα μας είναι πολύτιμο και οφείλουμε να το φροντίζουμε.

Ελπίζω ,να σας βοήθησε αυτό το άρθρο και να σας έλυσε αρκετές απορίες.  

Face Serum Products & Κρέμες Προσώπου

Copywriter: Nastou Maria

Η Νάστου Μαρία είναι αρθρογράφος και λατρεύει να γράφει για όσα αγαπά και την εμπνέουν. Λατρεύει την ομορφιά και το υπέροχο δέρμα. Συνεργάζεται με γνωστά ελληνικά online magazines ως guest beauty editor.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: