Εκχύλισμα Αγγουριού

Εκχύλισμα Αγγουριού

Είναι πολύ γνωστό σε όλους μας πως το αγγούρι είναι ένα λαχανικό ιδιαίτερα γνωστό για την δροσιά την οποία μας προσφέρει. Αυτή η αίσθηση δεν είναι τυχαία, διότι αποτελείται 96% από νερό. Το εκχύλισμα αγγουριού αποτελεί ένα από τα καλύτερα συστατικά της κοσμητολογίας.

Πλούσιος σε βιταμίνες  A, B, Cκαι θείο ο χυμός αγγουριού αποτελεί ένα από τα ιδανικά συστατικά για την περιποίηση της λιπαρής επιδερμίδας. Επίσης ,αποτελεί ένα ιδανικό συστατικό για την παρασκευή στυπτικών lotion, lotionτονωτικών και ιδανικών για έξτρα καθαρισμό της λιπαρής επιδερμίδας μετά το βήμα του καθαρισμού.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για την δημιουργία καλλυντικών με ενυδατική ,αλλά και αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθάει επίσης πάρα πολύ στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων καθώς και στην ανακούφιση του δέρματος, επιπλέον είναι  πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Βοηθάει εξαιρετικά σε θέματα όπως οι πανάδες, ενώ είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα συστατικά για προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας για την έκθεση μετά τον ήλιο (προϊόντα aftersun).

Καθώς είναι ένα πλούσιο συστατικό σε βιταμίνες, αμινοξέα και λιπαρά οξέα αποτελεί  ιδανική επιλογή για προϊόντα τα οποία αναδομούν την επιδερμίδα. Πλούσιος σε βιταμίνη Ε ο χυμός αγγουριού είναι ικανός να μαλακώσει και να δώσει στην επιδερμίδα μεγάλα ποσοστά υγρασίας. Βοηθάει πολύ και στην περιοχή των ματιών, δίνοντας λάμψη και ενυδάτωση.

Εκτός όμως, από το δέρμα του προσώπου και του σώματος το εκχύλισμα αγγουριού βοηθάει πολύ με τις μαλακτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τα μαλλιά , στα οποία προσδίδει ελαστικότητα και ενυδάτωση.

Το συστατικό αυτό αποτελεί ένα θαύμα της φύσης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή όλων των ειδών των καλλυντικών, όπως: κρέμες, lotion, gels, mists. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες και από κάθε τύπο δέρματος βοηθώντας στην επίλυση πολλών δερματικών προβλημάτων.

Κρέμα ματιών με εκχύλισμα αγγουριού

Κρέμα ματιών με υαλουρονικό οξύ για σύσφιξη της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα αγγουριού είναι ένα μοναδικό συστατικό με αναζωογονητικές και συσφικτικές ιδιότητες. Χαρίζει λάμψη και ζωντάνια στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, ενώ η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στη σύνθεση της κρέμας προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

Copywriter : Maria Nastou

Η Νάστου Μαρία είναι αρθρογράφος και λατρεύει να γράφει για όσα αγαπά και την εμπνέουν. Λατρεύει την ομορφιά και το υπέροχο δέρμα. Συνεργάζεται με γνωστά ελληνικά online magazines ως guest beauty editor.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: