Πρόωρη Γήρανση

Πρόωρη Γήρανση

Καθώς ο χρόνος περνά ξεκινά ,να αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα μας. Ως ένα σημείο είναι πολύ φυσιολογικό να αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα μας, όμως η πρόωρη γήρανσή , η οποία προέρχεται από συνδυασμό κληρονομικότητας και τρόπου ζωής μπορεί να επιβραδυνθεί σημαντικά με την κατάλληλη φροντίδα.

Αρχικά ,θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η υγιής όψη του δέρματος είναι στενά συνδεδεμένη με τη διατροφή μας. Για αυτό ακριβώς το λόγο θα πρέπει,να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο θα είναι πλούσιο σε λαχανικά και φρούτα, τροφές, οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου.

Η επόμενη συνήθεια την οποία καλό είναι ,να τηρούμε ευλαβικά είναι κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού, το οποίο βοηθά να παραμένει πάντα ενυδατωμένη η επιδερμίδα μας. Παράλληλα,θα πρέπει να μην γίνεται υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, διότι είναι διουρητική και οδηγεί στην αφυδάτωση του οργανισμού. Σε περίπτωση που ξεχνάτε να πιείτε αρκετό νερό μέσα στην μέρα μπορείτε να το μετράτε χρησιμοποιώντας μπουκάλια και όχι ποτήρια.

Ο κακός ύπνος προκαλεί δυστυχώς πρόωρη γήρανση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε ,να κοιμόμαστε 8 ώρες. Μάλιστα οι ώρες αυτές καλό θα ήταν να είναι οι ΄΄σωστές΄΄ ώρες για ύπνο. Το ιδανικό θα ήταν λοιπόν να πέφτουμε για ύπνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Η άσκηση βοηθά πολύ επίσης έτσι ώστε να επιβραδύνεται η πρόωρη γήρανσή. Με την άσκηση δίνουμε στον οργανισμό μας τη δυνατότητα να ξεφύγει από το άγχος και να παράγει τις ορμόνες της χαράς, κάτι το οποίο είναι πολύ ευεργετικό για την επιδερμίδα μας.

                   

Πέρα από όλα αυτά όμως πρέπει να υιοθετήσουμε και μία σωστή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Αρχικά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή των συστατικών του καθαριστικού, το οποίο επιλέγουμε, αν τα συστατικά του είναι πολύ δραστικά ενδέχεται να προκαλέσει στο δέρμα μας πρόωρη γήρανση. Στη συνέχεια θα πρέπει να εντάξουμε στη ρουτίνα μας εκτός από την κλασική μας ενυδατική κρέμα και ένα αντιγηραντικό ορό. Η La Vie Naturelle προσφέρει έναν εξειδικευμένο ορό αντιγήρανσης με τριπλή δράση. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε μέρα αντιηλιακή κρέμα, γιατί οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου προκαλούν πρόωρη γήρανση.Τέλος, ας συμπεριλάβουμε στη ρουτίνα μας μία περισσότερο εξειδικευμένη κρέμα προσώπου με ενεργά συστατικά τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση της γήρανσης ενυδατώνοντας  την επιδερμίδα σε βάθος. Η κρέμα σύσφιξης με υαλουρονικό οξύ της LaVieNaturelle αποτελεί μία ιδανική επιλογή.

Υπάρχει τρόπος να επιβραδύνουμε τη γήρανση, αρκεί να ακολουθούμε μερικά απλά βήματα στην καθημερινότητά μας.

Αντιγηραντικός Ορός & Κρέμα Σύσφιξης με Υαλουρονικό

Copywriter: Maria Nastou

Η Νάστου Μαρία είναι αρθρογράφος και λατρεύει να γράφει για όσα αγαπά και την εμπνέουν. Λατρεύει την ομορφιά και το υπέροχο δέρμα. Συνεργάζεται με γνωστά ελληνικά online magazines ως guest beauty editor.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: