Αντηλιακή Προστασία

Αντηλιακή Προστασία

Είμαστε τυχεροί καθώς ζούμε σε μία από τις χώρες τις Μεσογείου, όπου το εύκρατο κλίμα και η μεσογειακή διατροφή μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα.Ωστόσο,η ζωή στη Μεσόγειο  κρύβει και κάποιους κινδύνους για το δέρμα.

Ένας από αυτούς είναι και η ηλιακή ακτινοβολία. Ο ήλιος αποτελεί ένα δώρο,η απόλαυση όμως  θα πρέπει να γίνεται με προστασία και υπευθυνότητα. Ο βασικός τρόπος προστασίας της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία είναι οι αντιηλιακές κρέμες. Αποτελούν μία κατηγορία προϊόντων, τα οποία έχουν ως ρόλο τους την προστασία του δέρματος από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου.

Έχει παρατηρηθεί μετά από μελέτες πολλών ετών πως οι ακτίνες του ήλιου ευθύνονται όχι μόνο για εγκαύματα, αλλά και για πολλές ακόμη βλάβες του δέρματος : όπως η αφυδάτωση, η (φωτο)γήρανση, η καταστροφή κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και ο καρκίνος του δέρματος. Μετά από μελέτες έχει γίνει επίσης γνωστό πως οι η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επιβλαβής ακόμη και τις ημέρες με συννεφιά. Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως η χρήση αντιηλιακών πρέπει να γίνει μία συνήθεια στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μας ολόκληρο το χρόνο και όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτό διότι ο κίνδυνος υπάρχει ολόκληρο το χρόνο.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι άνθρωποι που έχουν επιδερμίδα με ευαισθησία στο φως, τα άτομα με ακμή, τα άτομα που η παραγωγή ελιών (σπίλων) είναι αυξημένη καθώς δέρματα με τάση για παραγωγή κηλίδων.

Πολλές φορές λέγεται  πως ο ήλιος βοηθάει στην απομάκρυνση διάφορων δερματικών παθήσεων, όπως για παράδειγμα η ακμή. Όμως στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται είναι τα σημάδια αυτά ''να κρύβονται’’ και να επανεμφανίζονται σε πιο άσχημη κατάσταση μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η επιλογή του ιδανικού αντιηλιακού προϊόντος πρέπει να γίνεται με βάση το είδος του φωτότυπου κάθε επιδερμίδας, αλλά και με βάση τις ανάγκες της. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε να προσθέτουμε αντιηλιακό σε ολόκληρο το πρόσωπο, αλλά και το σώμα μας.

Η La Vie Naturelle παρουσιάζει μία ολόκληρη σειρά με προϊόντα αντιηλιακών, τα οποία είναι φτιαγμένα με φυσικά αντιηλιακά συστατικά, που όπως έχει αποδειχθεί αποτελούν ιδανική ασπίδα ενάντια στην αντιηλιακή ακτινοβολία.

Μάθε περισσότερα εδώ

Copywriter: Maria Nastou

Η Νάστου Μαρία είναι αρθρογράφος και λατρεύει να γράφει για όσα αγαπά και την εμπνέουν. Λατρεύει την ομορφιά και το υπέροχο δέρμα. Συνεργάζεται με γνωστά ελληνικά online magazines ως guest beauty editor.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: