Τι είναι η κυτταρίτιδα

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Ως κυτταρίτιδα ορίζουμε ένα αισθητικό πρόβλημα στο φλοιό του δέρματος, το οποίο εμφανίζεται ως ανομοιόμορφες στρώσεις. Πολλές φορές ονομάζεται και ως όψη ΄΄φλοιού πορτοκαλιού΄΄. Οι αιτίες της εμφάνισης της σχετίζονται  με γενετικούς παράγοντες, με τις ορμόνες αλλά και με τον τρόπο ζωής όπως η διατροφή και η άσκηση.

Έχει αποδειχθεί από έρευνες πως η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στο 80% του γυναικείου πληθυσμού, αλλά και σε ορισμένους άντρες. Η όψη φλοιού πορτοκαλιού κάνει την εμφάνισή της σταδιακά, όμως επειδή σχετίζεται με την παραγωγή οιστρογόνων επιδεινώνεται σε συγκεκριμένες περιόδους όπως οι ημέρες πριν την περίοδο, κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της εμμηνόπαυσης αλλά και της εγκυμοσύνης. Εκτός όμως από τις ορμόνες στις αιτίες της εμφάνισης είναι και συνήθειες από τον τρόπο ζωής. Σε αυτές περιλαμβάνονται η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η βρώση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης και αλκοόλ.

Οι τρόποι αντιμετώπισης της είναι αρκετοί απαιτούν όμως πειθαρχία και πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Αρχικά θα πρέπει να φτιάξουμε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, η οποία και θα περιλαμβάνει κάθε είδους τροφές, αλλά θα είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, που είναι αντιοξειδωτική και βοηθά στην μείωση της κυτταρίτιδας, αλλά και ροφήματα όπως το πράσινο τσάι που απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας. Ο καφές επίσης αν είναι σκέτος χωρίς ζάχαρη και γάλα είναι αντιοξειδωτικός και βοηθά πολύ στην αντιμετώπιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Ένας άξιος σύμμαχος είναι το νερό, το οποίο πρέπει να αντικαταστήσει τα αναψυκτικά για να επιτύχουμε ένα δέρμα αλαβάστρινο.

Εκτός από τη διατροφή σημαντικό ρόλο παίζει και η άσκηση στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρόνος για μία ολοκληρωμένη προπόνηση στο γυμναστήριο οι καθημερινές συνήθειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύ καλές εναλλακτικές. Η χρήση σκάλας αντί του ασανσέρ για παράδειγμα είναι εξαιρετική άσκηση. Το ποδήλατο ως μέσω μεταφοράς είναι επίσης μία εξαιρετική εναλλακτική όπου αυτό είναι δυνατό. Αλλά και το περπάτημα αποτελεί σίγουρα ένα σύμμαχο στη μάχη ενάντια στον εχθρό.

Υπάρχουν και τρόποι αντιμετώπιση με την επιστήμη  της κοσμητολογίας, οι οποίοι αν συνδυαστούν με τη διατροφή και την άσκηση κάνουν θαύματα. Ένα εξαιρετικός τρόπος απαλλαγής από το φλοιό πορτοκαλιού είναι το στεγνό τρίψιμο της επιδερμίδας, το οποίο επιτυγχάνεται με ειδική βούρτσα και επιφέρει κυκλοφορία του αίματος. Επίσης πολύ σημαντικό όπλο αποτελεί και η απολέπιση, διότι βοηθά στην εξυγίανση της επιδερμίδας. Στη La Vie Naturelle υπάρχει μία σειρά από εξειδικευμένα φυτικά προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, τα οποία όταν συνδυαστούν δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Να θυμάστε πάντα να αγαπάτε το σώμα σας και να φροντίζετε για το καλύτερο!

Πακέτο Κυτταρίτιδας

Αποτελεσματική Καταπολέμηση Κυτταρίτιδας με το σετ περιποίησης μας! Η λούφα έχει αποδείξει τις εξαιρετικές ιδιότητές της στην απολέπιση. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Το εκχύλισμα κισσού είναι γνωστό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Η καφεϊνη έχει πολύ δυνατή συσφικτική δράση και γραμμώνει το σώμα.

Copywriter: Maria Nastou

Η Νάστου Μαρία είναι αρθρογράφος και λατρεύει να γράφει για όσα αγαπά και την εμπνέουν. Λατρεύει την ομορφιά και το υπέροχο δέρμα. Συνεργάζεται με γνωστά ελληνικά online magazines ως guest beauty editor.

 

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: