Μάσκες Προσώπου

Μάσκες Προσώπου

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην κοσμητολογία και την περιποίηση του δέρματος αποτελούν οι μάσκες προσώπου. Επειδή εμείς στη La Vie Naturelle αγαπάμε το περιποιημένο δέρμα και θέλουμε να γνωρίζετε τα πάντα γύρω από το skin care αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό για τις μάσκες προσώπου για να μπορείτε να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σας μέσα από τα εκατοντάδες προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αρχικά να πούμε ότι οι μάσκες είναι προϊόντα, τα οποία αποτελούνται από πολύ ενεργά συστατικά και για αυτό το λόγο μετά από κάθε εφαρμογή τους νιώθουμε σα να έχουμε νέο πρόσωπο, διότι τα συστατικά αυτά δρουν άμεσα στην επιδερμίδα και την βοηθούν να λάμψει.

Οι μάσκες προσώπου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: αρχικά οι μάσκες απολέπισης (facescrubs), οι μάσκες καθαρισμού, οι οποίες συνήθως αποτελούνται από άργιλο (claymasks), οι ενυδατικές μάσκες και τέλος οι αποτοξινωτικές.

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να χρησιμοποιούμε την κάθε μάσκα είναι ανάλογη του τύπου της επιδερμίδας, αλλά και του είδους της μάσκας.

Για τις μάσκες αργίλου οι οποίες είναι οι πιο γνωστές μάσκες καθαρισμού ισχύει ότι πρέπει να τις χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και φυσικά ανάλογα με το είδος του του αργίλου που περιέχει η κάθε μάσκα. Στη LaVieNaturelleθα βρείτε τριών ειδών μάσκες αργίλου: την πράσινη, τη λευκή και την κίτρινη. Κάθε μία από τις οποίες εξυπηρετεί τις ανάγκες από διαφορετικά είδη επιδερμίδων.

Η μάσκα με την πράσινη άργιλο είναι μία μάσκα η οποία συστήνεται για λιπαρές επιδερμίδες εξαιτίας της ιδιότητας της πράσινης αργίλου να καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και να απομακρύνει κάθε είδος ρύπου αλλά και σμήγματος ενώ παράλληλα αποτρέπει τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων.

Η μάσκα με την λευκή άργιλο είναι μία μάσκα, η οποία συστήνεται για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες και αυτό χάρη στην ιδιότητα της λευκής αργίλου να εισχωρεί στο δέρμα εξαιτίας της λεπτόκοκκης σύνθεσης της κάνοντας έτσι έναν ήπιο καθαρισμό στο δέρμα.

Η μάσκα με την κίτρινη άργιλο είναι μία μάσκα, η οποία συστήνεται για ευαίσθητες, μεικτές, αλλά και λιπαρές επιδερμίδες. Εκτός από καθαρισμό της επιδερμίδας η κίτρινη άργιλος δίνει στην επιδερμίδα τόνωση και ιδιαίτερη λάμψη.

Ένα άλλο είδος μάσκας που έχει κάνει δυναμικά την είσοδό του στην κοσμητολογία τα τελευταία χρόνια είναι η μάσκα ενεργού άνθρακα γνωστή και ως μαύρη μάσκα. Αυτή η μάσκα ανήκει στην κατηγορία της αποτοξίνωσης (detox). Είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας και χαρίζει λεία επιδερμίδα αφού ο ενεργός άνθρακας απομακρύνει κάθε είδος τοξίνης από το πρόσωπο.

Πριν από τη χρήση κάθε μάσκας θα πρέπει η επιδερμίδα να είναι εντελώς καθαρή για να μπορέσουν να δράσουν  τα ενεργά συστατικά της μάσκας. Επίσης θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο χρόνο που αφήνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Ειδικά οι μάσκες αργίλου αν παραμείνουν περισσότερο ενδέχεται να προκαλέσουν ξηρότητα.

Extratip: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε περιοχή του προσώπου μπορεί να έχει διαφορετικές ανάγκες παραδείγματος χάρη λιπαρό Τ και ξηρές παριές, τότε πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετικές μάσκες για κάθε περιοχή, η τάση αυτή επικρατεί στον κόσμο του skincareτα τελευταία χρόνια και ονομάζεται multimasking.  

Copywriter: Maria Nastou 

Η Νάστου Μαρία είναι αρθρογράφος και λατρεύει να γράφει για όσα αγαπά και την εμπνέουν. Λατρεύει την ομορφιά και το υπέροχο δέρμα. Συνεργάζεται με γνωστά ελληνικά online magazines ως guest beauty editor.

 

Tags: Facemask

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: