Η δράση του Κολλαγόνου

Η δράση του Κολλαγόνου

Το κολλαγόνο ανήκει στην κατηγορία των δομικών πρωτεϊνών και αποτελεί μάλιστα μία από τις πιο σημαντικές πρωτεΐνες για την επιβίωση του οργανισμού, διότι είναι υπεύθυνο για την ΄΄στήριξη΄΄ και το ΄΄δέσιμο΄΄ των οστών, αλλά επίσης και για την ελαστικότητα, την οποία χαρίζει στο δέρμα. Χωρίς υπερβολή, αν δεν υπήρχε το κολλαγόνο το σώμα θα κατέρρεε και δεν θα μπορούσε να στηριχθεί κάπου.

Το κολλαγόνο παράγεται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες κυττάρων, καθεμία από αυτές βρίσκεται και σε διαφορετική περιοχή του οργανισμού μας. Βρίσκεται σε όλους τους μυϊκούς ιστούς, στα αιμοφόρα αγγεία, στην καρδιά, αλλά αποτελεί επίσης και το δομικό στοιχείο, από το οποίο αποτελούνται τα νύχια και τα μαλλιά.

Αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για τον οργανισμό, όχι μόνο από την σκοπιά της υγείας αλλά και από τη σκοπιά της ομορφιάς, για αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται πολύ και από την κοσμητολογία. Με την πάροδο των χρόνων στον οργανισμό μαζί με όλες τις άλλες αλλαγές, αρχίζει να μειώνεται και η παραγωγή κολλαγόνου, για αυτό και στο δέρμα παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια της γήρανσης με τις πρώτες ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους. Για να καταφέρουμε λοιπόν να επιβραδύνουμε την μείωση της παραγωγή του κολλαγόνου, αλλά και ταυτόχρονα για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας περισσότερο είναι αρχικά απαραίτητη μία ισορροπημένη διατροφή, η οποία πρέπει να είναι πλούσια σε συστατικά που βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Μερικά από αυτά είναι τα Ω3 λιπαρά, το λικοπένιο, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες A και C. Ο οργανισμός μας αντανακλά προς τα έξω ότι υπάρχει στο εσωτερικό και για αυτό το λόγο η σωστή διατροφή αποτελεί τη βάση της υγείας, αλλά και της ομορφιάς.

Μετά την ισορροπημένη διατροφή, σειρά έχει μία σωστή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Πρέπει να φροντίζουμε πολύ καλά το δέρμα μας, διότι είναι το μόνο ρούχο που θα φοράμε για πάντα. Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε καλλυντικά τα οποία σέβονται την επιδερμίδα μας και είναι φτιαγμένα από αγάπη και βαθιά γνώση. Φροντίζουμε να προσθέτουμε στη ρουτίνα μας προϊόντα, τα οποία έχουν συστατικά που βοηθούν κάθε μας ανάγκη.

Στη La Vie Naturelle αγαπάμε το δέρμα και φροντίζουμε να αναδεικνύουμε την καλύτερη εκδοχή του μέσα από κάθε προϊόν μας.

Copywriter : Maria Nastou

Η Νάστου Μαρία είναι αρθρογράφος και λατρεύει να γράφει για όσα αγαπά και την εμπνέουν. Λατρεύει την ομορφιά και το υπέροχο δέρμα. Συνεργάζεται με γνωστά ελληνικά online magazines ως guest beauty editor.

Tags: collagen

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: