Το πολύτιμο Χαβιάρι

Το πολύτιμο Χαβιάρι

Το χαβιάρι μας είναι γνωστό ως ένα ακριβό και ιδιαίτερο έδεσμα, το οποίο συνοδεύεται με εκλεκτό κρασί. Ονομάζεται αλλιώς και ως η ΄΄μαύρη πέρλα΄΄ και θεωρείται λόγω των ιδιοτήτων του μία ιδιαίτερη και φίνα για τον οργανισμό τροφή.

Προέλευση:

Το χαβιάρι είναι στην ουσία τα αυγά από συγκεκριμένα ήδη ψαριών, τα οξύρυγχα, τα οποία ονομάζονται έτσι λόγω του σχήματός τους. Από το 1983 εκτός από τροφή χρησιμοποιείται και στην κοσμητολογία. Χάρη στη πλούσια σύσταση του σε βιταμίνη, έχει μεγάλη δράση στη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Μπορεί ακόμη να σβήσει τα σημάδια του χρόνου καθώς και σημάδια από τη χρόνια φωτογήρανση.

Σύσταση και δράση:

Το χαβιάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως οι A, B12, D και E. Είναι επίσης πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία και κυρίως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο. Επίσης είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν ιδιαίτερα στην αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας και στην ανάπλαση των ιστών.

Χρήση και οφέλη:

Το χαβιάρι λόγω των συστατικών, στα οποία είναι πλούσιο είναι ιδανικό για ανάπλαση της επιδερμίδας και αναγέννηση των κυττάρων και των ιστών. Είναι επίσης ένα από τα πιο ιδανικά συστατικά για την προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV καθώς και την ανάπλαση της επιδερμίδας από τη φωτογήρανση. Είναι ικανό να μειώσει σημάδια και λεκέδες από τον ήλιο. Είναι ιδανικό για προϊόντα προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ. Οι αναπλαστικές του ιδιότητες το καθιστούν ικανό να είναι πιο αποτελεσματικό τη νύχτα στη φροντίδα της επιδερμίδας.

Ιδανικό για:

Το χαβιάρι είναι ιδανικό σαν συστατικό για επιδερμίδες, οι οποίες έχουν καταπονηθεί πολύ από τον ήλιο καθώς και στρεσαρισμένα δέρματα. Είναι επίσης ιδανικό για επιδερμίδες οι οποίες είναι πρόωρα γερασμένες, ιδιαίτερα ξηρές καθώς και κουρασμένες. Είναι ακόμη το ιδανικό συστατικό για ηλικίες 40 και άνω.

Δες εδώ

Copywriter: Maria Nastou

Η Νάστου Μαρία είναι αρθρογράφος και λατρεύει να γράφει για όσα αγαπά και την εμπνέουν. Λατρεύει την ομορφιά και το υπέροχο δέρμα. Συνεργάζεται με γνωστά ελληνικά online magazines ως guest beautyeditor.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: