Τι είναι ακμή και πως μπορούμε να την αποφύγουμε.

Τι είναι ακμή και πως μπορούμε να την αποφύγουμε.

 Η πιο συχνή δερματική πάθηση ξακουστή σε όλους μας είναι η ακμή. Όπως όλοι γνωρίζουμε το δέρμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου. Σκοπός μας είναι να το προφυλάξουμε από τους κινδύνους που μπορεί να προκληθεί οι οποίοι μπορεί να οφείλονται από πολλούς παράγοντες.

Τι είναι ακμή; Ακμή ή αλλιώς AcneVulgaris στα λατινικά είναι μία ασθένεια του δέρματος  την οποία την συναντάμε κυρίως σε νέους και αναπτύσσεται κατά την εφηβική ηλικία λόγω της αύξησης ορμονών και συνεχίζεται και κατά την ενηλικίωση του ατόμου. Η ακμή μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως ορμονικούς, κληρονομικούς, διατροφικούς, ψυχολογικούς, φαρμακευτικούς και από την αύξηση του στρες.
Η ακμή δυστυχώς είναι μια πάθηση για την οποία δεν γνωρίζουμε πότε θα πάψει να μας δυσκολεύει . Την ακμή τη συναντάμε συνήθως σε λιπαρά δέρματα, δέρματα τα οποία παράγουν και εκκρίνουν ουσίες οι οποίες διεγείρουν το πρόβλημα και το αυξάνουν. Την ακμή τη συναντάμε σε τρία είδη:

1) Φαγεσωρική Ακμή:  Πρόκειται για μία ήπια ακμή η οποία εμφανίζει σπυράκια λευκά (με πύον) και μαύρα στίγματα στη περιοχή του μετώπου, της μύτης και στο πηγούνι. Οφείλεται στη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων.
2) Φλεγμονώδη Ακμή: Είναι η απόφραξη των πόρων που οδηγεί σε φλεγμονή του δέρματος. Είναι έντονα και κόκκινα με πύον.
3) Κυστική Ακμή: Είναι η σοβαρή εμφάνιση της ακμής και είναι εσωτερική λοίμωξη. Τα συγκεκριμένα σπυράκια προκαλούν πόνο και καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε άμεσα την Αισθητικό μας ή την Δερματολόγο μας .

Τρόποι αντιμετώπισης έχουν βγει πολλοί , εμείς θα σας επισυνάψουμε τους πιο γνωστούς και αποτελεσματικούς οι οποίοι θα σας βοηθήσουν στο πρόβλημα αυτό.

- Τοπικές κρέμες με τζέλ αλόης το οποίο είναι θεραπευτικό στο πρόβλημα της ακμής . Επιλέξτε φυτικά προϊόντα τα οποία θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε . Οι ευεργετικές τους δράσεις δρουν άμεσα.

- Καθαρισμός προσώπου. Θεραπεία κατάλληλη και ασφαλή για το πρόβλημα της ακμής .
 Η διαδικασία της θεωρείται ανώδυνη αλλά αυτό είναι κάτι υποκειμενικό καθώς το κάθε δέρμα είναι διαφορετικό . Μερικές φορές μπορεί να θεωρηθεί επώδυνο για δέρματα με μεγάλο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα της ακμής θεωρούνται εμφανή εντός 2 ημερών.

- Φαρμακευτική αγωγή. Για να τα ξεκινήσετε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Άμα εκείνος κρίνει πως το πρόβλημα σας είναι σοβαρό τότε θα σας χορηγήσει θεραπείες η φαρμακευτική αγωγή. Πολύ σημαντικό να επισημάνουμε πως κατά τη χορήγηση των φαρμάκων απαγορεύεται αυστηρά ο καθαρισμός η οποιαδήποτε άλλη θεραπεία κατά της ακμής.

Πως αλλιώς μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας; Αρχικά πολύ βασικός ο καθαρισμός του προσώπου. Είναι το Α και το Ω για την αποφυγή μικροβίων καθώς και το ντεμακιγιάζ του προσώπου , τα μικρόβια είναι παράγοντες μόλυνσης και αύξησης της ακμής.  Δύο φορές την ημέρα καθαρισμός προσώπου με ειδικό σαπούνι πρωί-βράδυ. Έπειτα τοποθετούμε τη λοσιόν προσώπου μας με σαλικυλικό οξύ το οποίο βοηθάει στο ph της επιδερμίδας και τέλος τοποθετούμε τα την κρέμα ή το τζελ μας .
Επίσης δεν ακουμπάμε το πρόσωπο μας . Όχι απλώς αυξάνουμε την ακμή και μολύνουμε το πρόσωπο μας με αποτέλεσμα να προκληθούν και άλλες μολύνσεις.
Τέλος φροντίζουμε να τρώμε υγιεινά και να έχουμε καλή ψυχολογική διάθεση.
ThinkPositive!!!

Δες εδώ το πακέτο ακμής

Αισθητικός – Κοσμητολόγος Σιαραγγού Ζωή
Αισθητικός Φωτεινή Κουμιώτη

Tags: ακμή acne

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: