Συνένζυμο Q10

Συνένζυμο Q10

Ένα συστατικό αρκετά ακουστό στην ευρύ γκάμα προϊόντων της ομορφιάς. Το Q10 ή αλλιώς ουμπικινόνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό με πολύ ευεργετικές ιδιότητες. Η δράση του; Αντιγηραντικό, αντιοξειδωτικό, επανορθωτικό και πολλά άλλα τα οποία θα τα αναλύσουμε παρακάτω .

Ιστορική Αναδρομή

Το συνένζυμο Q10 έγινε διάσημο τη δεκαετία του 80, σαν αντιγηραντικό συστατικό , όταν αποδείχθηκε η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του και η συμβολή του στην προστασία της επιδερμίδας από το οξειδωτικό στρες. Ευτυχώς, μια σειρά από προϊόντα φροντίδας του δέρματος μπορεί να αντιστρέψει μερικά από τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος. Το Ubiquinone, που αναφέρεται επίσης ως συνένζυμο Q10, ή απλά Q10, είναι ένα θρεπτικό συστατικό που παράγεται φυσιολογικά στο σώμα. Το συνένζυμο Q10 έχει χρησιμοποιείται στην ιατρική για την καρδιακή ανεπάρκεια, το διαβήτη τύπου 2 και την ουλίτιδα. Το Q10 βοηθά στη διαχείριση της παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα και μπορεί να έχει αντιγηραντική δράση στο δέρμα.  

Η δράση του στο δέρμα

 Καθώς ωριμάζει το δέρμα, μπορεί να γίνει λεπτότερο και πιο ανθεκτικό . Σκοπός του συστατικού είναι όχι μόνο να μειώσει αλλά και να προλαμβάνει τη γήρανση , τις ρυτίδες και ταυτοχρόνως να προστατεύει τη κυτταρική δομή, να ενυδατώνει, να επανορθώσει τη δράση των κυττάρων και να συνθέσει κολλαγόνο και ελαστίνη. Εν ολίγοις μιλάμε για ένα ευεργετικό συστατικό με πολλαπλές ικανότητες.

Το συνένζυμο Q10 μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν οι λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

Αναζωογονητική δράση
Καθώς το δέρμα γερνά, οι ίνες που διατηρούν σταθερό το δέρμα, γνωστές ως κολλαγόνο και ελαστίνη, σταδιακά επιδεινώνονται. Μια σταδιακή μείωση της φυσικής παραγωγής του Q10 που συμβαίνει με την ηλικία μπορεί να αποδυναμώσει την αποτελεσματικότητα αυτών των ινών. Το συνένζυμο Q10 συμπληρωμάτων μπορεί να μειώσει τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Προστατευτικές επιδράσεις

Οι αντιοξειδωτικές επιδράσεις του Q10 μπορεί επίσης να προστατεύσουν το δέρμα από εγγενή και εξωγενή γήρανση. Ενδογενής γήρανση οφείλεται στο γενετικό μας υλικό, ενώ η εξωγενής γήρανση είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των επιλογών του τρόπου ζωής που κάνουμε, όπως το κάπνισμα και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο.

Φωτογήρανσης

Εφαρμόζοντας το συνένζυμο Q10 πριν βγείτε έξω στον ήλιο μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τη ζημία της ηλιακής ακτινοβολίας. Σε αντίθεση με τα αντηλιακά, αντιοξειδωτικές αλοιφές που περιέχουν Q10 συσσωρεύονται στο δέρμα και μπορεί να είναι μεγαλύτερης διάρκειας. Μια μελέτη αναφέρει ότι το Q10 έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει πολλές από τις αρνητικές συνέπειες της φωτογήρανσης.

Προϊόν με Q10 εδώ

 

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: