Τι είναι το pΗ του δέρματος και βασικοί τύποι επιδερμίδας

Τι είναι το pΗ του δέρματος και βασικοί τύποι επιδερμίδας

Τι είναι το pΗ του δέρματος και βασικοί τύποι επιδερμίδας

Το pΗ του δέρματος είναι ένας δείκτης για την μέτρηση της οξύτητας ή της αλκαλικότητας στην επιδερμίδα μας. Το ιδανικό pΗ για το δέρμα είναι από 4,5-5,5 (κανονικό δέρμα).

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για το pH αλλά και ποιοι είναι οι βασικοί τύποι επιδερμίδας. Πώς πρέπει να τος συμπεριφερόμαστε και ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους;

Βασικοί Τύποι Επιδερμίδας

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει είναι η έλλειψη φροντίδας. Καλό όμως να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε

ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ

Από τη φύση του είναι προβληματικό και ας ακούγεται παράδοξο. Και αυτό γιατί οι πόροι του είναι μικροί και αραιοί και η παραγωγή σμήγματος μειωμένη. Έχει μέτρια ελαστικότητα και μειωμένη έκκριση ιδρώτα. Κάνει εύκολα ρυτίδες (μικρές και επιφανειακές). Επηρεάζεται πολύ από τις καιρικές συνθήκες.

ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ

Δέρμα με μεγάλη αντοχή. Παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα λόγω της αυξημένης έκκρισης σμήγματος. Έχει ανοικτούς πόρους και χρώμα μουντό λόγω του μεγάλου πάχους της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αρχίζει να γυαλίζει και να μοιάζει βρώμικο. Έχει όμως πολύ καλή ελαστικότητα και δεν γερνά γρήγορα. Αργεί να εμφανίσει ρυτίδες όμως όταν θα εμφανιστούν θα είναι βαθιές και έντονες.

Σας φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο για το pH του δέρματος και για το ποιοι είναι οι βασικοί τύποι επιδερμίδας;

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: