Ο κόσμος της γυναικείας ομορφιάς

Ο κόσμος της γυναικείας ομορφιάς

Ο κόσμος της γυναίκας: Τέσσερις λέξεις και χίλιες πράξεις οι οποίες μας καθορίζουν. Διανύοντας τη σύγχρονη εποχή με τα πολλά κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα ο γυναικείος πληθυσμός δεν έπαψε ποτέ να παραμελεί τον εαυτό του.

Άραγε γυναίκα γεννιέσαι ή γίνεσαι μεγαλώνοντας ; Τι σε καθορίζει ως γυναίκα;

Αρχικά γυναίκα γεννιέσαι με την βιολογική έννοια όμως γυναίκα γίνεσαι αναζητώντας τις ανάγκες του φύλλου σου. Ο γυναικείος κόσμος δεν είναι απλός είναι περίπλοκος, η γυναίκα αναζητά την αυτοπεποίθησή της μέσα από προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, μέσα από το ρουχισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μητρότητα, την εμπειρία , την ερωτική συνάντηση, την εμφάνιση του σώματος και άλλα πολλά.

Το θηλυκό φύλλο από τα μεσαιωνικά χρόνια έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην εξουσία κυρίως στο κομμάτι της βασιλικής θέσης όπου κατείχε. Επίσης στο Βυζάντιο η γυναίκα βρισκόταν σε υψηλότερο επίπεδο, διότι ασκούσαν επιρροή στην πολιτική υπόθεση του κράτους. Η γυναίκα από τα παλαιά χρόνια έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη κοινωνία , διότι είναι το φύλλο το οποίο γεννά, το φύλλο που φροντίζει, αγαπά και περιποιείται τους άλλους και τον ίδιο της τον εαυτό.

Ο κόσμος της γυναίκας

Επιπλέον η σχέση που έχει το θηλυκό φύλλο με την περιποίηση δεν έπαψε ποτέ να το απασχολεί. Η κρέμα για τη γυναίκα θεωρείται βασικό στοιχείο για την καθημερινή ρουτίνα όπως η κρέμα σώματος, η κρέμα χεριών , η ενυδατική κρέμα, ο καθαρισμός του προσώπου της, η κρέμα κυτταρίτιδας, το άρωμα για να προσεγγίζουμε και να νιώθουμε ωραίες μυρίζοντας ευχάριστα, η περιποίηση των άκρων, το μακιγιάζ που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, χίλια πράγματα τα οποία θεωρούνται από τον ανδρικό πληθυσμό υπερβολή και καταναλωτισμός.

Κοινωνία δίχως γένους θηλυκό θεωρείται κοινωνία κενή.

Μια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη.
Coco Chanel, 1883-1971, Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: