Οι 5 πιο σημαντικές παθήσεις-μολύνσεις του δέρματος του προσώπου

Οι 5 πιο σημαντικές παθήσεις-μολύνσεις του δέρματος του προσώπου

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις 5 πιο συνήθεις παθήσεις-μολύνσεις του δέρματος του προσώπου. Ας ξεκινήσουμε διασαφηνίζοντας τον όρο: Μόλυνση , χαρακτηρίζεται η παρουσία των παθογόνων μικροβίων είτε στην επιφάνεια είτε στην διείσδυση τους εντός. Δείτε τις πιο συχνές παθήσεις και πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Οι 5 πιο σημαντικές παθήσεις-μολύνσεις του δέρματος του προσώπου

  • Πρώτη νόσος, ο ξακουστός Σταφυλόκοκκος: Είναι ένα είδος βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσει πολλά είδη λοιμώξεων. Τα σημάδια του σταφυλόκοκκου περιλαμβάνουν αποστήματα με πύον, πόνους, πρήξιμο και ερυθρότητα στη περιοχή της μόλυνσης του βακτηρίου. Αν η μόλυνση εξαπλωθεί τότε συναντάμε πυρετό, ρίγη και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης ο σταφυλόκοκκος προκαλεί διαφορετικούς τύπους μολύνσεων. Οι περισσότεροι που συναντάμε είναι οι φλεγμονές ή θύλακες μόλυνσης που ονομάζονται αποστήματα. Αν ο σταφυλόκοκκος εξαπλωθεί στους πνεύμονες προκαλεί πνευμονίτιδα. Αν εξαπλωθεί στα οστά προκαλεί οστεομυελίτιδα. Καθώς και αν εισχωρήσει στο αίμα μπορεί να μολύνει την καρδιά και να προκαλέσει ενδοκαρδίτιδα. Τον σταφυλόκοκκο δεν το συναντάμε μόνο σε επιδερμικές μολύνσεις αλλά και σε εσωτερικές μολύνσεις όπου αν δεν το προλάβουμε δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. 

  • Έπειτα συναντάμε τη Ροδόχρους Ακμή: Είναι μια φλεγμονώδης δερματοπάθεια που σχετίζεται με τον σμηγματογόνο θύλακα. Εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες. Συχνά παρατηρούνται αίσθημα καψίματος στο σημείο της μύτης, το πηγούνι , το μέτωπο και στα μάγουλα. Με την πάροδο του χρόνου η ερυθρότητα γίνεται εντονότερη και εμφανίζονται ευρυαγγείες. Μορφές της είναι η επίμονη ερυθρότητα, βλατίδες και φλύκταινες καθώς και ερεθισμός στα μάτια. Η αντιμετώπιση της γίνεται από τον δερματολόγο ο οποίος εστιάζει στην εξουδετέρωση της φλεγμονής μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Κατόπιν εστιάζει στην ανάπλαση της επιδερμίδας σε κολλαγόνο και σε ελαστικές ίνες ώστε να μειωθούν οι ευρυαγγείες και το ερέθισμα. 

  • Μία ακόμα από τις πιο γνωστές παθήσεις-μολύνσεις του προσώπου είναι το Κεχρίο: Είναι μία λευκή ή κιτρινωπή κύστη που εμφανίζεται είτε μεμονωμένα είτε σε συστάδα σε πλειονότητα στη μύτη, τα βλέφαρα και τα μάγουλα . Μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε και ως μάζα συσσωρευμένης κύστης. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία. Τα αίτια εμφάνισής του οφείλονται κυρίως σε  δερματικές παθήσεις, εγκαύματα, αλλεργία και ερεθισμός και σε χρόνιες βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία. Το κεχρίο αντιμετωπίζεται διαφορετικά ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς. Στα βρέφη συνήθως εξαφανίζεται αυτόματα  εντός μερικών εβδομάδων. Σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας εντός μερικών μηνών. Όμως σε περίπτωση που το κεχρίο ερεθίζεται συχνά προκαλεί ενόχληση η εξαγωγή του γίνεται με αποστειρωμένη βελόνα από τον δερματολόγο ή τον αισθητικό σας. 

  • Συνεχίζουμε με το Μέλασμα του δέρματος: Εμφανίζεται κυρίως στη περιοχή του λαιμού και των χεριών. Εκδηλώνεται συχνότερα στις γυναίκες μετά το τοκετό και έχει έντονο καφέ χρώμα και εξαρτάται από την πρόσφατη έκθεση του ήλιου. Είναι η εντοπισμένη υπερμελάγχρωση του δέρματος. 

  • Τέλος δεν ξεχνάμε τη γνωστή πάθηση του δέρματος, τη λεγόμενη Ακμή: Η ακμή είναι ίσως και η πιο συχνή νόσος της εφηβικής ηλικίας αν και η εμφάνισή της μπορεί να γίνει και κατά την ενήλικη ζωή. Οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, ορμονικές διαταραχές, στρες, ερεθισμό του δέρματος, χρήση αναβολικών και χρήση λιπαρών καλλυντικών. Η αντιμετώπιση της είναι ο καθαρισμός προσώπου σε αισθητικό αφού συμβουλευτεί πρώτα τον δερματολόγο ο πελάτης.
     

Η υγεία της επιδερμίδας μας σε πρόσωπο και σώμα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς και καθαριότητα. Φροντίστε για ένα δέρμα υγιές και όμορφο.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment: